Fin Fang Foom

Más nevek: Ő, Akinek Végtagjai Összetörik A Hegyeket és Akinek Háta Súrolja A Napot
Családtag: Fraktur (unokatestvér)
Lakhely: Maklu IV. vagy Kakaranthara bolygó, majd az Alvó Sárkány-völgye Kínában
Nem: hím
Magasság: 9,8 m
Faj: makluani (sárkányszerű humanoid emberi dns-el)
Alkotók: Stan Lee, Jack Kirby
Első megjelenés: Különös történetek #89. - 1961. október

Történet: Fin Fang Foom egy hatalmas sárkány, aki Kínában él, ugyanis itt ért földet űrhajójával. Emberfeletti erővel rendelkezik, és hatalmas szárnyaival repülni is képes, szájából pedig savas felhőt tud kilehelni, amivel elrejti magát a kíváncsiskodó szemek elől. Képes az emberi beszédre is, ám jobban kedveli a telepatikus társalgást.
A Földre űrhajójával érkezett, jobban mondva zuhant le, és a roncsokra a Mandarin talált rá, aki elhatározta, hogy átveri a sárkányt. A Mandarin legyőzette Finnel az ellenségeit, de időközben az űrhajóról ellopta azt a Tíz Gyűrűt, amelyek igen nagy hatalommal bírtak, és később jó pár hősnek kellemetlen fejfájást okoztak.
Első találkozása Chan Liuchowval történt, aki egy kínai apa és egy amerikai anya gyermeke volt, és aki ősi kínai történelmet tanult, Taiwanon. Akkoriban Taiwan Formosaként volt megnevezve, és a Kínai Nacionalista Kormány tulajdonában volt. Chan apja nem igazán örült, amikor fia elment és csatlakozott a Kínai Nacionalista Hadsereghez, azonban Chan úgy gondolta, hogy ő majd a seregbe belépve megküzd a kommunistákkal. Nagyon sokat olvasott Fin Fang Foom legendájáról (hiszen a kínai sárkányt erről a teremtményről mintázták), és úgy gondolta, hogy a sárkány létezik. Kínába indult egy apró hajóval, és elindult, hogy felfedezze azt a kriptát, amelyet egy ősi törzs őrzött. Chan elindult a kriptába, és rájött, hogy ez a hely valójában a Nagy Fal alatt található, és megpillantotta a terem közepén alvó Fin Fang Foomot, aki már évszázadok óta pihent ott. A teremben mászkálva Chan kétféle növényt talált, és véletlenül az egyik növényt elhúzta Fin ajkain, aki horkantva nyitotta fel szemeit. Chan ösztönösen a másik növényt is elhúzta a sárkány ajkain, így Fin újra elaludt. Chan rájött, hogy felhasználhatná Fint a kommunisták ellen, és így is tett: a sárkány lerombolta a kommunisták táborát, majd Chan visszatért a sárkánnyal a kriptába, újra álomba szenderítette a növénnyel, majd elhagyta Taiwant és az Egyesült Államokba emigrált.
Évekkel később Fin újra felkelt és meglepve tapasztalta, hogy nem messze alvóhelyétől Az, az Élő Kolosszus harcol az idegen stonianokkal, a Stonus V. vízköpőivel. Nem avatkozott közbe, ugyanis a stonianok elhagyták a bolygót, ő pedig visszatért kriptájába.
Később Fin az Egyesült Államokba ment, ahol többször meggyűlt a baja szuperhős csapatokkal, úgy mint a Bosszúállókkal, a Fantasztikus Négyessel és az Éjszaka Légiójával is, amelynek Chan is tagja volt. Ekkortájt valójában a démon Aan Taanu irányította Fint.
Fin teste egyszer el is pusztult, ám lelkét egy kis sárkányszobor megőrizte. Fin a tini Billy Yuant irányította, akinek tulajdonába került a szobor, ám Vasember végül kiűzte a sárkányt a fiúból, majd a Szörnyek Szigetére deportálta.
Amikor a DC és a Marvel világa egy pillanatra összefonódott, Fin több másik szörnnyel az oldalán az Igazság Ligája ellen harcolt.
Később fogságba esett a Gyűjtőnél sok szörny társával egyetemben, ám a Fantasztikus Négyes megmentett mindenkit, és Fin újra visszakerült kriptájába.
Később belátta, hogy több káoszt és kárt okozott a világnak, mint jót, és mivel intelligensnek gondolta magát, nem pedig egy állatnak, három társával - a robot Elektróval, az óriás gorilla Gorgillával és Googammal - úgy döntött, hogy a jót fogják szolgálni. Emberméretűvé zsugorodott és egy kínai étterem vezetőjévé vált a Baxter Épületben. Társaival legyőzte az alakváltó Tim Boo Bat, majd egy Hydra csapatot is szétvertek Wong segítségével.
Mentallo később irányítása alá vonta Fint és társait, és a Roxxon Olajcég irányítása alatt a csapat egy szigetet a földdé tett egyenlővé az olajért. Még ebben az időszakban a szörnyeket legyőzték az Állat Bosszúállók csapata.
Fin többször visszatért a Kínai Nagy Fal alá aludni, és sokszor megfordult a Szörnyek Szigetén is.

Alternatív realitások:
311-es Föld - 1602. évben járunk, ahol Fint Hulk öli meg a Nagy Falnál
ismeretlen Föld - Fin a Halálos Légió tagja; a csapat a Goblin Királynővel küzd meg, a harc közben Fin életét veszti
ismeretlen Föld - Fint és társait felrobbantja Mandarin, amikor megkaparintja a Tíz Gyűrűt