A Végtelen Kesztyű

infinity_gauntlet_vol_1_1_001.jpg

A fő cselekményszál képregényei: Végtelen Kesztyű #1.-6. - 1991.
Thanos keresése #1.-2. - 1990., Warlock és a Végtelen Figyelők #1. - 1992.
Író: Jim Starlin
Rajzolók: George Pérez, Ron Lim
Tintázók: Josef Rubinstein, Tom Christopher, Bruce N. Solotoff
Színezők: Ian Laughlin, Max Scheele,

A fő cselekményszál története:
Arra törekedve, hogy a Halál legyőzze a kozmosz, a teljes univerzum túlnépesedését, feltámasztja Thanos, az őrült titánt, hogy pusztítsa ki az élőlények felét. Utólag figyelmezteti a Halál Thanost, hogy vigyázzon az Ezüst Utazóval, ugyanis neki hatalmában áll megzavarni, megállítani a tervet.
Kronosz, Thanos nagyapja, időközben feltámasztja Draxet.
Thanos meglátogatja Nebulát is, visszaszerzi hajóját, a Szentély III.-at, majd megparancsolja legfőbb embereinek, hogy toborozzanak hatalmas sereget.
Az őrült titán belenéz a Végtelen Kútba, amely végtelen tudást tart magában, így megtudja, hogy hogyan tudná kivitelezni a Halál kérését, és azt is, hogyan állíthatja meg Ezüst Utazót, hogy a hős ne szóljon bele a feladatába.
Thanos átváltoztatta Nebula társát, Geatart, ugyanolyanná, mint amilyen ő, így Ezüst Utazó azt hitte, hogy az maga a titán, és el is pusztította Geatart. Hallva Thanos végrendeletét, Ezüst Utazó Dynamo Citybe ment, ahol azonban fogságba esett egy időre.
Most, hogy Norrin Radd félreállt, a Halál elmondta Thanosnak, hogy gyűjtse össze a hat Végtelen Gyémántot (régebben Lélek Köveknek nevezték őket), amelyek együttesen hatalmas erőt adnak, és amellyel a titán mindenhatóvá és mindentudóvá válhat.
A Realitások Kapcsolódásánál Thanos kimenti a kozmikus Közbenállót Rend és Káosz börtönéből. Közbenálló erejét, hatalmát felhasználva Thanos megszerzi az első Gyémántot, a Lélek Követ.
A következő kő az Erő Kő volt, amelyet a Bajnoktól, azaz Tryco Slatterustól, az univerzum egyik vénjétől vett el úgy, hogy a Tamarata bolygót felrobbantotta kettejük küzdelme, és Thanos megígérte Tryconak, hogyha megkapja a követ, akkor elviszi a vént a legközelebbi bolygóra. Már két Végtelen Köve lett Thanosnak.
Ezután Ord Zyonzt látogatta meg a titán, aki nem más volt, mint a Kertész. Az Idő Követ úgy tudta megszerezni, hogy az Erő Kővel Ord testét megváltoztatta, így a Kertésznek nem volt más esélye, így odaadta a titánnak, amire az vágyott.
A Tér Követ Gilpetperdon, azaz a Futó nevű véntől szerezte meg. Futó legyőzte Thanost egy versenyben, ám az őrült titán cselt eszelt ki: az Idő Kővel gyermekké alakította át Gilpetperdont, így el tudta venni tőle a Tér Követ.
Következett a Valóság Kő, amely a Gyűjtőnél, azaz Taneleer Tivannál volt. Thanosnak jó ötlete támadt: a gyermekké változott Futót elvitte a vénhez és cserét ajánlott. Taneleernek megtetszett az alku, így a Valóság Kő Thanos Kesztyűjébe került, míg a Gyűjtő gyűjteménye a Futóval gazdagodott, ugyanis nem ismerte fel saját testvérét.
Most már fel tudta használni az összegyűjtött köveket a Nagymester, En Dwi Gast ellen, hogy megszerezze az Elme Követ. Ez így is történt. Thanosnál ott volt mind a hat kő!
Thanos újra megjelent Halál Úrnő előtt, és bemutatta a köveket, majd elindult, hogy beteljesítse Halál Úrnő parancsát. Mielőtt elment, még felrobbantotta Halál egyik ügynökét, Rattert is, ezzel is megmutatva, mekkora hatalom van a kezében.
Valahol messze Ezüst Utazó megszökött Dynamo Cityből és Draxel szövetkezve Thanos ellen indult, ám Thanos mindkettejük lelkét bezárta a Lélek Kőbe, amely valójában egy zsebdimenzió volt, egy zsebvilág. Thanos serege is megalakult: zúgolódók, kalózok, gyilkosok, elmebetegek, fanatikusok csatlakoztak a titánhoz. Hamarosan megjelent Thanosnál Mephisto is, aki csodálta azt a hatalmat, ami a titán kezében létrejött, így felajánlotta segítségét neki. Mephisto megpróbálta elbitorolni a Végtelen Kesztyűt a kövekkel együtt, ám nem bírta irányítani a végtelen erőket, így Thanos eldöntötte, hogy maga mellé veszi a pokollordot, mivel úgysem jelent fenyegetést számára.
A Lélek Kőben Ezüst Utazó és Drax szövetséget kötött Adam Warlockkal, Gamorával és Pippel. Warlocknak sikerült visszaküldeni az Utazó és Drax lelkét a halandó testükbe, ám Thanos eljátszogatott Utazóval, amíg a kozmikus hős el nem érte a Földet, hogy értesítse a közelgő veszélyről a földi hősöket.
Thanos, hogy lenyűgözze szerelmét, Halál Úrnőt, készített neki egy csillagközi szentélyt, de ez Halálnak nem igazán tetszett, így Thanos egyszerűen eltörölte az élőlények felét egy csettintéssel.
Az eltűnt földi hősök néhánya: Wong, Rick Jones, Arkangyal, Bestia, Fekete Macska, Fekete Párduc, Doboz, Kard, Daredevil, Tűzcsillag, Védelmező, Sólyomszem, Herkules, Fáklya, Jégember, Láthatatlan Nő, Csodafiú, Jean Grey, Mr. Fantasztikus, a Lény, Északi Csillag, Luke Cage, Puck, Higanyszál, Nagyláb, Sersi, Sámán, Darázs...
nevtelen_11.png
Warlock, Gamora és Pip lelke bűnözők testébe került át. Thanos valahol máshol kigúnyolta ősi ellensége, Eon temetését, és a kozmikus lény testét is átalakította.
Warlock időközben Dr. Strange-el gyűjtötte össze a földi hősöket Thanos ellen, míg a titán Erost próbálta maga mellé állítani. A földi realitásokban élő istenek (Itzamna, Manitou, Nuada, Ozirisz, Svarog, Tezcatlipoca, Zeusz és Odin) Asgardban állták útját Thanosnak, ám Thanos akkora erőhullámot indított el a Végtelen Kesztyű segítségével, amely még a Földet is kibillentette pályájáról, természeti katasztrófákat okozva (Amerika keleti partja az óceánba csúszott). Még Asgard is elszakadt a földi dimenzióból, így az ott lévő istenek nem tudtak visszatérni a Földre.
Hogy iriggyé tegye a Halál Úrnót, Thanos létrehozta magának az ideális nőt, Terraxiát.
Ezüst Utazó és Kvazár támogatásával Warlock meggyőzte az Örökkévalókat, Kort (Eon lánya), Örökkévalóságot, Galactust, Kronost, Káoszt, Rendet és Szerelmet, hogy ruházzák fel kozmikus hatalmukkal, hogy képes legyen legyőzni Thanost.
Dr. Strange csapatot gyűjtött maga mellé: Amerika Kapitány, Köpeny, Küklopsz, Drax, Tűzúr, Hulk, Vasember, Namor, Nova, Kvazár, Skarlát Boszorkány, Pókember, Dr. Doom, Thor, Amazon, Vízió, Rozsomák - akik elindultak Thanos ellen. Mephisto azt mondta Thanosnak, hogy még jobban lenyűgözheti Halál Úrnőt, ha egy kis esélyt ad a hősöknek a győzelemre - úgymond kikapcsolta az Elme, a Valóság, a Lélek, a Tér és az Idő Kövek erejét. Úgy gondolta, hogy elég neki egy kő, amivel lemészárolja a lázadókat. A harc közben nem sok idő telt el, Thanos visszaállította a felsorolt kövek hatalmát és legyőzte Amerika Kapitányt.
Örökkévalóság a szentélybe küldte Warlockot és csapatát, akik szembeszálltak Thanosszal, ám a titán meglepve tapasztalta, hogy maga a Halál Úrnő is megtámadja. Thanos bezárta Örökkévalóságot és csapatát egy energia mezőbe, és az univerzum közepébe küldte őket. Thanos fizikai teste eltűnt, és csak ekkor jött rá, hogy nagy baj történt: Nebula megszerezte a Végtelen Kesztyűt és a köveket. Visszaadta Thanos fizikai testét, majd őt és Terraxiát is az űrbe lökte. Terraxia semmivé vált. Warlock a titán után ment, és meggyőzte (ahogyan társait, a földi hősöket is), hogy segítenie kell abban, hogy Nebuláról leszedjék a Végtelen Kesztyűt.
Doom, Drax, Tűzlord, Hulk és Thor szembeszálltak Nebulával, ám a nő kőbe zárta őket. Ezután Thanos és az Utazó következtek Warlockkal és Strange-el. Strange egy varázslattal védte magukat a kövek erejétől. Nebula végül visszaállított mindent az eredeti mivoltába: a Föld visszaállt pályájára, a csettintésben meghaltak visszatértek, és mindenki visszakerült oda, ahol volt. A Kesztyűhöz aztán Warlock ért hozzá: ő és Utazó is azonnal a Lélek Kőben találták magukat. Odabentről a Warlock által indított energialöket valami miatt zavart okozott a többi kőben, így Nebula eldobta a Kesztyűt. Thanos, hogy elmeneküljön, egy termonukleáris bombával megjátszotta a halálát, a Kesztyű pedig a Lélek Kőből visszatért Warlockhoz került, aki annak felvétele után mindentudásra és mindenhatóságra tett szert.

Végkifejlet:
Warlock mindenkit nemeslelkűvé és jóvá tett, ám Strange rászólt, hogy nem szabad játszadoznia senkivel, főleg nem a szabad akarattal. 
Adam önmagát tökéletes jóvá alakította, majd ezt a jóságot és a gonoszságot is ki is űzte magából. A jóság felvette az Istennő alakját, a gonoszság pedig Mágusban éledt újjá.
Nem sokkal ezután szétosztotta a hat követ a Végtelen Figyelők csapat tagjai között, a sajátja a Lélek Kő maradt. A csapat később átkerült a 93060-as Földre, az Ultraverzumba, ahol aztán felfedezték az Ego Követ.
A Végtelen Kesztyű történései után nem sokkal az Elő Ítéletszék kimondta, hogy a Végtelen Köveket együtt sosem szabad többet használni.
Halál Úrnő szentélyét, amelyet Thanos épített, Ezüst Utazó elpusztította.
Később a Végtelen Köveket Ember-Bestia és Mágus majdnem összegyűjtötte, de utánuk Galactusnak, Nagymesternek és az Illuminátusnak sikerült teljesen megszereznie.

Alternatív realitás
199999-es Föld, a Marvel Filmes Univerzum világa
Thanos már fiatalabb kora óta arra törekszik, hogy helyreállítsa az univerzum egyensúlyát azzal, hogy kipusztítja a teljes univerzumban élő lények felét. Hatalmas sereget gyűjtött, maga mellé vette a Fekete Rend tagjait, és két lánya, Gamora és Nebula is mellette áll (egy ideig).
Nidavellirbe indul, ahol elpusztítja az ott élő törpöket, és csak egyet hagy életben, Eitrit, aki elkészíti neki a Végtelen Kesztyűt. Végül sikerül összegyűjtenie a Végtelen Köveket: a Tér Követ Lokitól (előzőleg Vörös Koponya, majd a Shield, végül Asgard birtokolta), az Elme Követ Vízió fejéből (előzőleg Loki jogarában volt, majd a Hydrához, végül a Bosszállókhoz, majd Ultronhoz került), a Hatalom Kövét a Nova Hadtesttől (ezelőtt a Galaxis Őrzői, majd Ronan tulajdonában volt), az Idő Követ Dr. Strange-től, a Valóság Követ a Gyűjtőtől (a sötét tündéktől Asgard szerezte meg), míg a Lélek Követ a Vormir bolygóról Gamora halálával szerezte meg. 
A Végtelen Háború a Földön és a Titánon is folytak, ám végül Thanos győzedelmeskedett és megtörtént a csettintés, ami 9223610245 emberi lény halálát okozta - köztük sok Thanos ellen harcoló hősét is.
Nem sokkal később az Új Titánon végül a Bosszúállók megmaradt tagjai megtalálták Thanos, aki a kövek erejével elpusztította önmagukat. Thor lesújtott, és megölte az őrült titánt.
A csapat a kvantumverzumot használva visszautazott a múltba, azokra az időpontokra, amikor a kövek helye ismert volt számukra: 3 db New Yorkban volt, 1 db a Vormiron, 1 db a Moragon, 1 db pedig Asgardban.
Végül mindenki sikeresen visszatért a jelenbe, Hulk képes volt csettinteni, ám a múltbéli Thanos a hatalmas csapatával szintén ideutazott (a múltbéli Gamora is ott tartózkodott). Amerika Kapitány, Thor és Vasember már majdnem kikaptak, amikor megjelent a Bosszúállók varázslókból, asgardiakból, fosztogatókból, wakandaiakból álló serege, és nem mellesleg a csapat elporladt tagjai is jó pár új taggal bővülve - Hulk csettintése hatásos volt, visszatért mindenki!
Hatalmas csata bontakozott ki, aminek vége az lett, hogy Vasember a Végtelen Köveket használva újra csettintett, aminek következménye az lett, hogy Thanos és serege elporladt, ám sajnos ez Vasember életébe került.
A Végtelen Háború azzal zárult le, hogy a Végtelen Kövek visszakerültek a múltba, és Tony Stark temetése is megtörtént.