A Bosszúállók az Űrfantom ellen

Rajzoló: Jack Kirby
Színező: Sol Brodsky
Betűk: Art Simek
Szerkesztő: Stan Lee
A történet hossza: 22 oldal
Első megjelenés: 1963. november

Szinopszis
Az újonnan megalakult Bosszúállók tagokat Tony Stark meghívja a saját házába, amely New Yorkban, az Ötödik Sugárút 721. (később 890.) szám alatt található.
Ugyanebben a pillanatban az Űrfantom, egy idegen hódító a Phantus bolygóról, nem is olyan messze leszáll a Földön, hogy leigázza az emberiséget. Az Űrfantom képessége az, hogy bármilyen élőlényt képes lemásolni, duplikálni. A másolatokat képes irányítani, míg az eredeti személy, élőlény egy másik dimenzióba, a Limboba kerül át.
Az első áldozata Hulk volt, aki a csapat társalgása közben féktelenül dühös lett, és őrjöngeni kezdett. Szerencsére jelen volt Rick Jones, aki felismerte, hogy Hulk nem az igazi Hulk. Ekkor jelent meg Űrfantom a srácnak.
Hulk mása ezalatt Tony gyárát támadta meg, így Ricknek volt ideje szólni Óriásnak és Darázsnak, hogy baj van. Űrfantom hamarosan átvette Óriás és Vasember fölött az irányítást, de Darázs még éppen megszökött, hogy szóljon Thornak. Űrfantom képessége nem működött az asgardin, aki Limboba vitte ellenfelét.
A csatában végül legyőzték Űrfantomot, mindenki visszakerült a való világba, ám Hulk szomorúan tapasztalta, hogy a csapat tagjai nem kedvelik, és nem bíznak benne, így kilépett a Bosszúállók közül.