A Felső Tér

Első megjelenés: Kárelhárítók vol. 3. #4. - 1991. szeptember
Más név: az Absztrakt Entitások Birodalma

Elhelyezkedés
A hatalmas, mondhatni végtelen terület a világűrben található, az összes többi valóság fölött, és egyben azokon kívül is.

Lakók
A kozmikus hatalommal bíró absztrakt entitások, úgy mint Örökkévalóság, Halál, Élő Ítélőszék, Anthropomorpho, Végtelenség, Feledés, Káosz, Rend Mestere, Közbenálló és még sokan mások lakhelye, akik a semmiben lebegnek, és úgy figyelik a végtelen Marvel Univerzumot.

Jellemzők
A Felső Tér az Alsó Tér teljes mása.
A Pym-részecskék segítségével a legkönnyebb ide eljutni, csak éppen a növekedést kell alkalmazni.

Érdekesség
Reed Richards nevezte el ezt a területet Felső Térnek.

Történelem
Miután Adam Warlock megmenti az univerzumot Thanostól, megkapja a Végtelen Kesztyűt, ám később a kozmikus entitások elé kerül. Az Elő Ítélőszék végül úgy dönt, hogy Adam nem tarthatja meg a Kesztyűt, és a Végtelen Kövek felosztásra kerülnek.
Valamivel később Hank Pym a Felső Térbe növekszik a részecskéi segítségével. Amikor eléri a megfelelő magasságot, fehérség fogadja, ahol már az Örökkévalóság, a lény, amely mindent képvisel az univerzumban, már várja őt. Pym meghökken, hogy sikerült eljutnia ebbe a dimenzióba, de egyrészt nem is érti, hogy hogyan is lehetett ilyen könnyű. Rá is kérdez Örökkévalóságnál, hogy miért nem Tony Starkot, Reed Richardsot vagy Stephen Strange-et választotta? Örökkévalóság elmondja a férfinek, hogy Tony egy mérnök, aki a tudománnyal próbálja megváltoztatni a világot, Reed egy felfedező, aki a tudományt folyamatos felfedezésnek látja, míg Strange a legfőbb mágus, míg Pym egy egyszerű tudós. Nem sokkal később visszaküldi a hőst a Földre, aki aztán új Bosszúállók csapatot hoz létre.
Amikor Szivacsember elmenekült az Alsó Térbeli börtönéből, hihetetlen erőt szívott magába a Bosszúállók Kúriából. Pymnek muszáj volt óriássá változnia, így kihozta Szivacsembert az Alsó Térből, és tíz másodpercig még a Felső Teret is megmutatta neki. A Felső Tér, és az ott lévő entitások sokkolták Carlt, akit aztán a Tutajra szállítottak, és újra bebörtönöztek.