9670-es Föld

what_if_vol_2_87.jpg

Első megjelenés: Mi lett volna, ha...? II. #87. - 1996. július

Alkotó: Dab Abnett, Andy Lanning, Frank Teran

Történet 

Küklopsz és Jean Grey esküvőjének más napján az X-Men kipróbálta a shi'aroktól kapott technológiájukat, amely védelmet jelent Magneto esetleges elektromágneses robbantásos támadása ellen. A teszt miatt az energiaellátó rendszerek offline állapotba kerültek, aminek köszönhetően Kardfognak sikerült megszöknie.

Észrevéve Kardfog szökését, Jubilee a morlock alagutakba indult, ahol rá is talált a darabokra szelt Bishopra. Azonnal értesítette Bestiát, aki megkérte, hogy térjen vissza a Xavier-kastélyba.
Jubilee már a közelben tartott, amikor meghallotta Hank sikolyait. Kardfog megtámadta őt. Egy ideig hadakoztak egymással, végül Hank rákiáltott Jubilee-re, hogy indítsa újra a biztonsági rendszereket, mivel majd így sikerülhet újra elzárni Kardfogat. Ezután a lány menekülőre fogta, Kardfog pedig egyszerűen kivégezte Bestiát.
Jubilee menekülés közben rájött, hogy Kardfog csapdába esett a Xavier-kastélyban, ugyanis a rendszerek meggátolták azt, hogy kijusson az épületből. A Veszélyszobába kerülve a lánynak jó ötlete támadt.
Aktivált egy antigravitációs programot, amely miatt Kardfog a levegőbe emelkedett, majd csúnyán a földre csapódott. Creed azt hitte, hogy az igazi Jubilee-t látta maga előtt, így a levegőbe karmolt, ám valójában a Veszélyszoba elektromos rendszereit tette tönkre. Egy újabb hologram ismét eltérítette Victort a Veszélyszoba távolabbi részébe. Ekkor fedte fel magát Jubilee a Szoba vezérlőjénél, aktivált egy programot, beindított egy lézerfegyvert, amely aztán darabokra szelte Kardfogat.

Megjegyzés

Nem ismert, hogy Kardfog miért volt ilyen vérszomjas, és miért ölte meg az X-Men két tagját.
Valószínűsíthető, hogy a bezártság, a magány, és maga a gondolat, hogy a mutánsok képesek voltak elfogni és börtönbe vetni őt, késztette gyilkolásra, de a vérszomj oka, az az állapot, a habzó száj, vérvörös szemek oka nem ismert.