93070-es Föld - Earth 93070

earth-93070.jpg

Első megjelenés: Mi lett volna, ha...?! II. #51. - 1993. július

Író: Simon Furman

Ceruzarajz: Paris Cullins

Tinta: F. Turner, D. Cooper

Történet

Vörös Koponyával folytatott harc során Amerika Kapitány egy robbanás miatt testének nagy százalékát elveszíti, mozgásképtelenné válik. Ez idő alatt Frank Castle nem szándékozik harcolni Vietnámban. A haldokló Steve-et életben tartják egy katonai kórházban, még van annyi ereje, hogy megkérje Nick Furyt, hogy keressen helyette egy olyan embert, aki felveheti az Amerika Kapitány alteregót. A feladatot a Nemzetbiztonsági Tanács kérésére Henry Peter Gyrich intézi. Az egyik tisztviselő Castle-t ajánlja, akinek katonai nyilvántartása alapján nagyon jók az adottságai, és hazafisága nem támadható. A tisztviselő meglátogatja a férfit, ám ő elutasítja a kérést, mondván, hogy megtette, amit a haza megkövetelt. A nemleges válasz után John Jameson vette fel Amerika Kapitány jelmezét, de egy furcsa drágakő varázslata miatt Ember-Farkassá változott.

A következő jelölt Robert Diamond lett, aki egy Nefaria gróffal vívott harcban elvesztette életét.
Őt követte Sámson Doki, aki sajnos az ereje miatt elveszítette teste fölött az irányítást, ami több polgári áldozat életébe került. Kyle Richmond vette fel a jelmezt ezután, azonban őt Vérbáró megharapta, így a vámpír szolgájává vált. Frank végül elvállalta Amerika Kapitány szerepét, miután családját meggyilkolták. A Bosszúállókkal (a csapatot itt Vasember, Sólyom, Vízió, Bestia, Skarlát Boszorkány, Darázs és Amerika Kapitány alkották) együtt töltött idő alatt brutálisan megverte Kalapácsfejet. Még aznak Fury a Tanácsban tárgyalt a férfi helyzetéről. Fury tudta, hogy meg kell büntetni Frank-et, a Tanács tagjai azonban le akarták váltani őt. Az éjszaka folyamán Frank felöltötte a Megtorló ruhát, és meggyilkolta Bruno Costát és csapatának tagjait a családja megölése miatt.

Jó pár hét úgy telt el, hogy Frank nappal Amerika Kapitány szerepét töltötte be, éjszaka pedig felvette Megtorló alteregóját. Aztán megjelent az igazi Amerika Kapitány, aki pillanatok alatt leterítette Frank-et, és kérte, hogy hűen viselje ruháját és pajzsát. Frank megkérdezte a férfitől, hogy ő miért nem tér vissza a hős szerepében, mire Steve azt válaszolta, hogy a Kapitánynak hús-vér embernek kell lennie, de őt feljavították kibernetikus eszközökkel.
Bruno Costa emberei rövid időn belül megjelentek, Frank elmenekült, de Steve beszéde hatott rá, így bíróság elé állította a bűnözőket. Az eset után Frank és Steve is folytatták karrierjüket Amerika Kapitányként.

Érdekesség

- Steve Rogers a kibernetikus beavatkozással közel sérthetetlenné és halhatatlanná vált, persze addig, amíg bárminemű sérülését képes megjavítani
- a Steve Rogers utáni összes Amerika Kapitány jelölt kapott abból a szérumból, amelyet Steve testébe fecskendeztek
- a szuperkatona szérum és a gamma sugárzás miatt veszíti el a hatalma fölött az irányítást Sámson Dok