Anthigorite

unnamed_1_2.jpg
Első megjelenés:
Bosszúállók I. #209. - 1981. július

Író: J. M. DeMatteis

Ceruzarajz: Alan Kuppergerg

Tinta: Dan Green

Szerkesztő: Jim Salicrup

Életkor: a legidősebb és talán leghíresebb anthigorite, Krru, élettartama 5000 év volt, de az sehol nem derül ki, hogy a többi fajtabéli is eléri ezt a kort

Átlagos magasság: 2-2,1 m

Bőrük színe: szürke

Ujjaik száma: kéz - 3-3, láb - ismeretlen

Nagyon sokat nem tudunk a fajról, az viszont ismert, hogy ki nem állják a skrullokat. Ez az utálat Krru és Jaddak küzdelméből ered, amikor mindketten a Feltámadás Kövét próbálták megszerezni. Röviden a történetük annyi, hogy galaxisokon keresztül üldözték egymást és a Követ is, Krrunak végül sikerült megszereznie a Követ, amelyet ketté is tört (az egyiket Angliába, 1348. szeptemberébe, a másikat a Dachau halálos táborba, 1945. április 13.-ára küldte). Amikor Jaddak megérkezett, agyonlőtte Krrut.

Technológia

A történetből kiderült, hogy Krru csillaghajóval menekült Jaddak elől, azonban a járműről hiányoztak a fegyverek.
A legtöbb anthigorite űrhajón található egy kamra, amely képes tárgyak és személyek szállítására a téren és időn át.
Minden hajó rendelkezik saját fedélzeti számítógéppel, amely folyamatosan rögzíti azt, hogy a faj tagjai éppen merre járnak az űrben. Az egész utazás és a faj tettei egy naplóba rögzülnek.
Igen nagy tudással rendelkeznek az időutazással kapcsolatban.

Származási hely

A Shield tudósok úgy gondolták, hogy a faj a Tejút-rendszerből származik, viszont mivel a skrullok az Androméda-galaxisban élnek, így az is feltételezhető, hogy az anthigoriték is.
Ahogyan galaxisuk, úgy szülőbolygójuk sem ismert.