Egy Mindenek Felett

7064572-the_one_above_all_dios_4.png

Első megjelenés: Fantasztikus Négyes #511. - 2004. május
Alkotók: Mark Waid, Mike Wieringo
Más név: Isten Minden Felett
Rokon: Egy Mindenek Alatt (testvér), Egy Mindenek Felett (a DC Univerzum főistene)
Lakhely: Paradox tér, Ötletek Háza
Foglalkozás: mindenek teremtője, a Marvel Multiverzum istene
Nem: általában férfiként ábrázolják

"Én vagyok a legfontosabb. Sok szemmel látok. Sok kézzel építek. Ahogy maguk is, úgy ők is én vagyok. Mindenható vagyok." - Egy Mindenek Felett

Eredet
Létezésére nincs magyarázat, de az biztos, hogy sokkalta öregebb minden élőlénynél, és istenségnél is, ahogy magánál a Multiverzumnál is.
Számára nem létezik felettes, nem bíráskodik ítéletei, tettei fölött senki. Egyetlen társa az Élő Ítélőszék, akinek egyedül az Egy Mindenek Felett a "főnöke".

Modern kori megjelenései
Amikor az állapotos Susan Storm imádkozik, és könyörög a haldokló férjéért, akit az Ezüst Utazó tart fogva, megjelenik neki Uatu, és elmagyarázza, hogy az Utazó nem mindenható, csak egy mindenható létezik, az Egy Mindenek Felett.
Később Dr. Strange Végtelenséggel beszélget, aki elmondja neki, hogy ő és a testvére, Halál egyáltalán nem istenek, és igaz, hogy minden realitásban jelen vannak, de ezeket nem ők uralják. Csak egy isten van, aki minden egyes valóságot ural.
Thor kissé paprikásan hangulatban beszélt, amikor összehasonlította önmagát és Odint a többi istennel. A hallgatóknak elmondta, hogy egyáltalán nem tudja elképzelni, hogy létezik valaki vagy valami, aminek sokkal nagyobbnak kell lennie, mint az alkotásainak.
Évekkel később az Élő Ítélőszék elmondta, hogy olyan hatalommal rendelkezik, amelynek segítségével bárki és bármi felett ítéletet hozhat, ám mégsem teljes hatalommal bír, ugyanis van Egy Mindenek Felett, aki még az ő ítéletét is megcáfolhatja vagy semmissé teheti.
Kubik valóságbéi túráján, amelyben különböző magasabb rangú hatalmakat mutat be, arra a megállapításra jut, hogy talán az Egy Mindenek Felett olyan absztrakt entitás, amelyet MÉG meg lehet érteni, de mégis senki sem mer elképzelni.
Protégé azt állítja az Élő Ítélőszék előtt állva, hogy ő a legerősebb és leghatalmasabb élőlény, ami valaha létezett és létezni fog. Ítélőszék erre csak annyit mond, hogy ez lehetetlen, így magába szívja Protégét, majd hozzáteszi, hogy majd az Egy Mindenek Felett megbocsájt majd neki kijelentéséért.
A 21. század elején a Mennyországban a Lény halálának idején látszólag az Egy Mindenek Felett jelenik meg a Fantasztikus Négyes tagjainak. Megdicséri a hősöket, hogy ennyire kitartóak a felfedezésekben, és helyreállítja a Négyes életét.
Miközben Peter Parker már gyászolja haldokló nagynénjét, a leghatalmasabb isten egy hajléktalan öregemberként jelenik meg neki, és arra kéri, hogy tartsa meg hitét, hisz vannak még csodák.
Még Mephisto is hatalmasnak tartja az istenséget, ugyanis amikor egy csapossal beszélget, hogy mit gondol az Élő Ítélőszékről, vagyis hogy istennek tartja-e, Mephisto csak annyit válaszol, hogy az Ítélőszék csak a legnagyobb gyermek a játszótéren, és ha egyáltalán nem ismeri az igazgatót (azaz az Egy Mindenek Felettit), akkor ne is szóljon hozzá.
Egy alternatív változata Thanosnak és Adam Warlocknak összefog, mivel saját realitásuk elpusztult, és a legfőbb istenhez indul. Meglepve tapasztalják, hogy az isten férfi és nő megjelenések között mutatkozik. Thanos megkéri az istent, hogy állítsa vissza realitásukat, cserébe Adam átveszi az Élő Ítélőszék állását.

Erők, képességek, tulajdonságok
- a Multiverzum legfelsőbb, legerősebb, leghatalmasabb lénye
- mindent tud
- mindenhol jelen van (jelen, múlt, jövő)
- bárhol, bármikor képes megjelenni
- bármilyen formában képes megjelenni
- egyszerre több helyen is képes jelen lenni
- minden nyelven képes kommunikálni
- az adott faj, aki/ami előtt megjelenik olyannak látja, mint amilyen a faj többi egyede (magyarul egy ember embernek látja, Howard, a Kacsa pedig egy kacsának, Groot ugyanolyan faszerű lénynek, és így tovább)
- egyetlen gondolatával képes világokat, fajokat, realitásokat eltörölni
- magasságát és súlyát a végtelenségig tudja csökkenteni és növeszteni

Megjegyzések
- őt nem szabad összetéveszteni az ugyanezzel a névvel bíró Égivel
- valószínűleg, hogy a Marvel Univerzum Egy Mindenek Felettije a testvére a DC Univerzum Egy Mindenek Felettijének
- legtöbbször Jack Kirby-t és Stan Lee-t tekintik ennek a karakternek