Cabal

Első megjelenés: Új Bosszúállók vol. 3. #23. - 2014. október
Utolsó feltűnés: Titkos Háború #9. - 2016. március
Alkotók: Jonathan Hickman, Kev Walker
Központjuk: Wakanda - Nekropolisz, a Menedék
Tagok: Fekete Hattyú/Yabbat Ummon Tarru, Corvus Glaive, Maximus, Namor, Proxima Midnight, Terrax, Thanos, az Alkotó

A Cabal nevezetű csoportot Namor alapította meg, miután az Illuminátus tagjaival összetűzésbe került, és elpusztította a 4290001-es Földet, hogy ezzel másik két világot mentsen meg. Felvette a kapcsolatot az embertelen Maximusszal, majd ketten kiszabadították a wakandai Nekropoliszban, az Illuminátus által foglyul ejtett gonosztevőket.
A Cabal úgy döntött, hogy ismerteti a terveit és tetteit a világgal. Terrax jelent meg az ENSZ előtt és az ottani Biztonsági Tanács elé terjesztette a Cabal ügyeit, és elmondta, hogy a Cabalnak köszönheti a világ, hogy ez a Föld, és az univerzum egyáltalán nem pusztult el. A Tanács szankcionálta a csoport terveit, ezalatt a tagok elfoglalták Wakandában Nekropoliszt.
A konfliktus azonban hamar kitört a Cabalon belül. Namortól hamar átvette az irányítást Thanos, és ahelyett, hogy a számukra nem tetsző világokat egyszerűen csak felrobbantották volna, Thanos kínok és szenvedés elé állította az ott élőket, ami egyáltalán nem tetszett Namornak.
A következő világ a Sidera Maris volt, amelyről úgy döntöttek, hogy elpusztítják, azonban Namor az Illuminátushoz fordult. A terv kialakult - amikor a Cabal a Siderán tartózkodott Fekete Párduc és Fekete Villám egy olyan készüléket hoztak működésbe, amelytől a Cabal tagjai nem tudták elhagyni a bolygót, és sajnos Namor sem. Azonban szerencséjük lett, ugyanis felfedeztek egy anomáliát, és ezen keresztül az 1610-es Földre kerültek át, ahol az Alkotóval találkoztak.
Egy új nagyszabású terv volt kibontakozóban, amikor összefogtak az Alkotóval. Építettek egy Menedék nevezetű űrhajót, amely biztosította számukra a túlélést, mikor majd a Multiverzum felrobban.
A Végső Hódítás idején a Cabal a Holnap Gyermekeinek erejét felhasználva még több időre tett szert, hogy a mindenek végére repüljenek időben és téren át, és ott éljenek a továbbiakban.
Nyolc évvel a Multiverzum megszűnése után a Cabal Menedéke a Csatavilág egyik szegletén tűnt fel újra. Felbukkanásukkor megöltek egy Thort is. Utopolisz pusztaságában kezdtek vándorolni, ám egy Thor hadsereg támadta meg őket, hogy majd bíróság elé állítsák a tagokat. A harcba aztán a 616-os Föld néhány túlélő hőse is becsatlakozott, akik anno megmenekültek a Multiverzum elpusztulásakor saját Menedékükkel. Amikor Doom is megjelent, Dr. Strange az ott küzdőket mágiával szétszórta a Csatavilág területén.
Néhányan a saját útjukat járták, mások pedig a 616-os Föld hőseivel összefogva dolgoztak azon, hogy legyőzzék Doomot, és megdöntsék uralmát. A Doom elleni nagy csatában a Cabal néhány tagja életét vesztette, de a Marvel Univerzum újjászületésekor ők is újjászülettek.

Címkék: csapatok