Az 50 Állam Iniciatíva

Első megjelenés: Polgárháború #5. - 2006. november
Utolsó megjelenés: Félj tőle - Az ifjúság lázadása - 2011. december
Alkotók: Dan Slott, Stefano Caselli
A formáció központja: Washington DC
Csapatvezetők, a szervezet vezetői: Norman Osborn, Tony Stark, Henry Peter Gyrich
Más nevek: A Kezdeményezés, az 50 Állam Kezdeményezése, Emberfeletti Fegyveres Erők

Tony Stark
A Polgárháború után a nyilvántartásba vétel mellett Tony Starkot kinevezik a S.H.I.E.L.D. élére, mint igazgatót. Hamarosan elindul az 50 Állam Kezdeményezése, amely minden Egyesült Államokhoz tartozó államba regisztrált szuperhősökből és szupergonoszokból álló csapatot irányít, akik a regisztráció ellenes személyek legyőzését kapták feladatul.
A fiatalabb hősöket a Hőstáborba küldték, ahol megfelelő kiképzés mellett készítették fel arra, hogy terepre kerüljenek. Ez a tábort Stamfordban hozták létre, abban a kis városban, ahol a Polgárháborút kirobbantó katasztrófa történt. Az itteni fiatalok megtanulták hogyan alkalmazkodjanak és reagáljanak a különböző helyzetekre.
Korábban az Egyesült Államok kormánya az ilyen csoportosulásoktól igen csak féltek, ugyanis a mutánsokat terroristáknak titulálták, ám az M-Nap után, amikor a mutánsok nagy hányadának eltűnt a képessége, az ő problémájukat már nem kellett megoldani.
Az egész műveletet Henry Peter Gyrich felügyelte, neki pedig James Rhodes segített a toborzásban és a képzési programok megszervezésében, és nem mellesleg az Ifjúsági Tájékoztató Kar igazgatója is ő volt.
A tábor igazgatójának Henry Pymet nevezték ki, aki ez idő alatt a skrull alakváltó, Criti Noll volt, aki, hogy tönkretegye a tábort a náci bűnöst, Von Blitzschlag bárót is meghívta magához.
A táboron belül egy külön csapat is létrehozásra került, amely csak és kizárólag Gyrichnek számolt be. A csapatot Bengáli, Trauma, Záróizom, Zéró Mutáns és Skarlátpók alkotta.

Első osztály
Az elsők között jelent meg a táborban MvP, Cloud 9 (aki képes volt gázokat irányítani), Trauma és Fegyvertár. Azonban már itt megmutatkoztak a problémák, és látszott, hogy a fiatalok nem tudnak bánni az erejükkel. Egy edzés közben Trauma félelme - mivel képes volt más képességeit irányítani - eluralkodott, és Fegyvertár Tactigon fegyverét irányítva meggyilkolta MvP-t, és Cloud 9 is megsérült. A baleset miatt a hármast ki is dobták a programból, de Gyrich eltusolta az ügyet.
Később MvP teste Von Blitzschlag báróhoz került, aki ahelyett, hogy új szuperkatona szérumot hozott volna létre, a fiú holttestével kísérletezett. Három klónt is létrehozott, amelyek mindegyik Skarlátpókként élt tovább, és MvP-t is sikeresen klónozta.
Texasban aztán az elnök élete veszélybe került a H.Y.D.R.A. miatt, így Cloud 9, Komodó, Kemény Golyó, Kesztyű, Hadigép és Fullánk indultak a segítségére. Fullánk egy új fegyvert készített, ám annak használatával majdnem megölte magát az elnököt és csapattársait is.
Később Kemény Golyót a H.Y.D.R.A. egyik ügynöke arra kényszerítette, hogy lopjon el egy új nanotechnológián alapuló fegyvert, aminek használatával a szupererővel rendelkező személyek bármilyen hatalommal is rendelkeztek, azt elveszítették.
Pókember ezalatt a Bűnös Szindikátus tagjaival küzdött, de amikor Hadigép és Komodó megérkeztek a helyszínre, hogy semlegesítsék Petert, a Szindikátus tagjai, Vízember, Sokkoló és Bumeráng, elmenekültek onnan, majd később Pókember is megszökött.
Hamarosan újabb probléma lépett fel a Földön, ugyanis Hulk visszajött az űrből kis csapatával, és felforgatta New Yorkot. Több gyakornok indult a Madison Square Gardenbe, ahol Hulk egy arénát alakított ki, ám Gyrich elrendelte a gyakornokok kimentését. Az Árnyék Kezdeményezés is tiszteletét tette az arénában, ám Hulk könnyedén legyőzte őket. A válság akkor ért véget, amikor Hulk megadta magát, és a S.H.I.E.L.D. elzárta őt.
Kesztyű többször is eléggé csúnya megjegyzéseket tett a halott Új Harcosokról, akik a Stamfordi robbanásban lelték halálukat. A jelenlegi Új Harcosok egyik tagja, Bohózat, ezt nem igazán szívlelte, így kiütötte Kesztyűt, aki kórházba is került. A Harcosok tagjait, Debriit, Bohózatot, Ultra-Lányt és Haragot, börtönbe vitték és kihallgatták. Amikor Kesztyű felébredt, azt állította, hogy Szellem támadta meg, így az Új Harcosok tagjait szabadon engedték.
Kiképző is részt vett az újoncok tanításában. Pókember és az eredeti MvP mozdulatait tanította az Mvp klónoknak, akik Skarlátpóknak hitték magukat. Az Iniciatíva vezetőit a klónok alkalmazkodása és képességei lenyűgözték, így úgy döntöttek, hogy új klónokat hoznak létre, és velük fogják "kitömni" a réseket a csapatokban. Azonban az egyik klón egy hiba miatt önmagát KIA-nak nevezte el, és több újoncot és dolgozót lemészárolt, hogy megbosszulja az eredeti MvP halálát. A Hatalmas Bosszúállók Cloud 9 segítségével legyőzték KIA-t.
A tanulmányi időszak lejárta után Kemény Golyó, Komodó, Cloud 9, Ultra-Lány, 3D Ember és Thor Lány diplomát szereztek, és egy-egy csapat tagjaivá váltak, míg Trauma a diplomájával az Iniciatíva munkatársa lett.

Titkos Invázió
Nem csak Hank Pym volt skrull. Idővel minden Kezdeményezés csapatba beszivárgott egy-egy alakváltó. Mindegyikük azt próbálta elérni, hogy egy olyan negatív zónát hozzanak létre, amely az egész országot magába foglalja majd. 3D Ember, Komodó, Kemény Golyó, Ördögmészáros, Jocasta, Cloud 9 és Gravitáció szövetségéből létrejött a Skrull Gyilkoló Banda, akik a legtöbb alakváltóval végeztek. Végül a Hammond-táborban Criti Nollt is legyőzték.

Norman Osborn - Sötét uralom időszaka
A Titkos Invázió eseményei után az 50 Állam Kezdeményezést leállították, és Osborn létrehozta a Mennydörgők Kezdeményezést, majd át is vette a S.H.I.E.L.D. igazgatói posztját is.
Kesztyű volt a legmagasabb rangú tiszt a Hammond-táborban, így ő meg is kapta a tábor irányítását.
Hank Pym távozott Hammondból, míg akiknek a helyét skrullok vették át, azokat Sámson Doki segítette és tanította.
3D Ember szintén otthagyta a Kezdeményezést, és eldöntötte, hogy a skrullokra fog vadászni a továbbiakban.
Új tagokkal is bővült a Kezdeményezés - Denevérszárny az Árnyék Kezdeményezés tagja lett, Annex a Rendészeti Kilenc csoportba került be, Rája oktatóvá vált és a hawaii-i csapat vezetője lett, Napcsík és Csoda a Hammond-táborban edzették magukat, Gorilla Lány pedig hazatért, de tartalékos maradt.
A tábor lakói újabb gondba ütköztek, amikor Thor klónka, Ragnarök feléledt és tovább folytatta pusztítását. Megölte az egyik Mvp-klónt, majd elmenekült a helyszínről, hogy szembeszálljon az igazi Thorral és asgardi társaival.
Az Ellen Erő Mvp-klón halála után eltemette a férfi testét, és bevallotta a világnak az igazi Michael van Patrick halálát és a klónjai létrehozását. Osborn kapva kapott az alkalmon, bezáratta a Hammond-tábort, így Tony Stark 50 Állam Kezdeményezése lassan feloszlatásra került.

Államok és tagok
Alabama - nincs adat a tagokról
Alaszka - az egyedüli tag Pokolcica
Arizona - Sivatagi Csillagok: Kétpisztolyos Kölyök, Gyík, Johnny Cool, Supermax, Kovács (skrull)
Arkansas - a Zászlóalj: Tigra, Pengehátú (mint eredeti személy és mint skrull)
Kalifornia - a Rend: Vasember, Pepper Potts, Kate Kildare, Himnusz, Aralune, Veszély, Supernaut, Pierce, Avona, Korona, Maul, Mulholland, Nehéz, Veda, Afrodité, Herkules
Colorado - Mennydörgők: V. Polgár, Osborn, Célpont, Zémó Báró, Bűnbánat, Csalogány, Radioaktív Ember, Holdkő, Szellem, Kiképző, Fekete Mamba, Bumeráng, Lámpás Jack és még sokan mások
Connecticut - Hammond-tábor: Hadigép, Kesztyű, Igazság, Blitzschlag báró, Hank Pym (skrull), Henry Peter Gyrich, Kiképző, Bengáli, Zéró Mutáns, Denevérszárny
Delaware - Női Harcosok: Gyémánthátó, Futóhomok, Áspis, Fekete Mamba, Gombolyag
Florida - A Parancs: Jennifer Kale, Vízöntő, Ostrom, az első és második Felfedező
Grúzia - a Lovasság: Bűnüldöző, Ultra-Lány, Kaszkadőr, Thor Lány (mint valós és mint skrull), Piros 9-es
Hawaii - Pontos Férfiak: Botrány, 3D Ember, Szenny, Nagyságrend, Csillagjegy, Ördögi Mészáros
Idaho - nincs adat
Illinois - Űrlovagok
Indiana - nincs adat
Iowa - Erőművek: Vasember, Skarlát Boszorkány
Kansas - Betakarítók: Úttörő, Topeka, Gabonakör, Rétivirág, Napraforgó
Kentucky - Akció Csapat: Vox, Primadonna, Békaember (mint valós személy és mint skrull)
Louisiana - nincs adat
Maine - nincs adat
Maryland - Psionex: Koszorúér, Heidi P. Franklin, Matematikus, Impulzus, Menedékjog
Massachusetts - nincs adat
Michigan - nincs adat
Minnesota - nincs adat
Mississippi - nincs adat
Missouri - nincs adat
Montana - Szabadság Erők: Kihívó, Cloud 9, Napéjegyenlőség (mint valós és mint skrull), Agytröszt, Légcsavar
Nevada - Kemény Ütők: Kemény Golyó, Csoda, Gravitáció, Nonstop, Telemetria, Bumeráng
New Hampshire - nincs adat
New Jersey - Védők: Éjsólyom, Atlasz, Lángoló Koponya, Kolosszus, Amazon, Pokoltűz, Junta, Krang, Levente
Új-Mexikó - Függetlenek
New York - Hatalmas Bosszúállók (Darázs, Miss Marvel, Árész, Fekete Özvegy, Herkules, Hulk, Vasember, Jocasta, Higanyszál, Skarlát Boszorkány, Őrszem, Póknő, Termet, USAÜgynök, Csodaember) és Sötét Bosszúállók (Noh-Varr, Célpont, Holdkő, Superia, Toxie Doxie, Venom, Daken, Gorgon, Charles Barton, Árész, Vashazafi, Luke Cage, Skaar, USAÜgynök, Óriás, Ragnarök)
Észak-Karolina - U-Harcosok
Észak-Dakota - nincs adat
Ohio - nincs adat
Oklahoma - nincs adat
Oregon - a Természet Ereje: Vízvezeték, Légtörő, Terraformáló, Napcsík, Omar Barrenos, az első és második Tűzfal
Pennsylvania - Szabadságtinik: Kék Sas, Kétdimenziós, Remény, Jéghegy, Ms. Amerika, Süvítő Kölyök, Forradalmár (skrull)
Rhode Island - Miles Flatt
Dél-Karolina - nincs adat
Dél-Dakota - nincs adat
Tennessee - nincs adat
Texas - Rangerek: Tűzmadár, Fantom Lovas, Vörös Farkas, Csillagtörő, Texas Twister, Élő Villám, Armadillo
Utah - a Hívottak
Vermont - a Helyőrség: Uszony, Emberevő
Virginia - nincs adat
Washington - Föld Erő: Légsólyom (mint ember és mint skrull) Földúr, Szélharcos
Nyugat-Virginia - nincs adat
Wisconsin - Nagy-Tavi Bosszúállók: Mr. Halhatatlan, Sólyomszem, Nagy Bertha, Ajtónálló, Jó Fiú, Deadpool, Dinah Soar, Szöcske (mint ember és mint skrull), Gravitáció, Bőrfiú, Majom Joe, Mókuslány, Dülöngő
New York városa: Jackpot, Kék Pajzs, Sólyom, Titkos Rendőr

Címkék: csapatok