5113-as Föld

Első megjelenés: Oltalmazók vol. 3. #3. - 2005. november
Utolsó megjelenés: Oltalmazók vol. 3. #5. - 2006. január
Alkotók: Kevin Maguire, J.M. DeMatteis, Keith Giffen
Státusz: eltörölték
Más név: Dormammu Földje

A Sötét Dimenzió uralkodói, Dormammu és Umar egyesítették hatalmukat, és így támadták meg az Örökkévalóságot, az egész élet kozmikus megtestesítőjét. Az entitás hatalmához jutva Dormammu az egész Földet káoszba borítja, és még a történelmét is átírja, az életformák nagy részét pedig szörnyű lényekké változtatja. Emellett még New Yorkot is lerombolja. Nagyon sok hőst szintúgy átalakított sötétebb verziókká, Dr. Strange szadista mását pedig maga mellé vette.
Később megöli Rick Jones, őrületbe hajtja ezáltal Bruce Bannert. Namor itteni verziójának, William Everett Mackenzie-nek viszont továbbra is megengedi, hogy vezesse az Oltalmazók csoportot, ami valójában tökéletesen reménytelen és felesleges.
Hamarosan Namor rátalál az igazi Dr. Strange-re, amit Dormammu meg is érez, de még nem tesz semmit ellene. Kíváncsi mi sül ki a duó terveiből.
Hogy az igazi Strange-et meggyengítse, a Sötét Dimenzió Ura megkínozza Cleát (még a Lényt is rávette, hogy vágja ki a nő nyelvét), miközben sok csatlósát (Szörnyeteg, Fekete Lovag, Luke Cage, Amerika Kapitány, Küklopsz, Fenegyerek, Sólyom, Jégember, Vasököl, Vasember, Medúza, Pókember, Thor, Rozsomák) ráküldi Namorra és a kezdetleges Oltalmazókra.
Dormammu Strange-e elfogja az igazi Strange-et, ugyanis Pókember és Fenegyerek már régóta követik minden mozdulatát. Azonban a mágus résen van és egy varázslat segítségével helyet cserél a gonosz mágussal.
Idővel kiderül, hogy Umar az Oltalmazók szövetségese. Arra kényszeríti Dormammut, hogy emberi alakot öltsön fel, és az eredeti Hulkot azonnal ráküldi a gonoszra, aki el is töri Dormammu nyakát.
Umar eztán helyreállítja a világot, és kitörli Dormmamu Földjét és a történéseket.

Érdekességek
- állítólag amikor Dormammu sötét hősei megsérültek vagy elpusztultak, képesek voltak regenerálódni
- minden gonosz hős sötét álruhával, szőrrel/hajjal vagy bőrszínnel rendelkezett
- a történetben Pókembernek hat karja van
- Fenegyereknek szarvakat visel homlokán
- Amerika Kapitány pajzsának szélén pengeéles késhegyek találhatóak magába a pajzsba vésve, követve annak körvonalát