Echidna

Első említés: Marvel Tarot - 2007.
Első megjelenés: Félelem Nélküli Oltalmazók #11. - 2014. január
Ismert rokonok: Typhon (férj), Varcolac (társ), Cerberus, a hidra, Ladon, nemeai oroszlány, Orthus, Yarralamundu (fiai), Angerboda, a kiméra, Jandlinatjari, Phaea, Maralith, a Szfinx, teumessziai róka (lányai), Phorküsz (apa), Ceto (anya), Tartarosz (após), Gaea (anyai nagymama), a gorgók - Euryale, Medúza, Stheno, Graeaék - Deinos, Enyo, Pephredo), Szkülla, szirének, Thoosa, Zirnitra (nővérek), Pontus (anyai nagyapa), Set (apai nagyapa), Damballah, a Hold Sárkánya, Siapep, Yamato-no-Orichi (nagybácsik), Ishiti, Tartessusz (nagynénik), Demiurgosz  (dédapa), Fenris, Midgardi Kígyó (unokák), Loki (veje), Chthon, Hyppusz, Isuusz, Oshtur
Csoporttagság: a Mélység Védelmezői, a Végzet Lányai
Faj hovatartozás: szirén
Más név: Minden Szörnyek Anyja
Hosszúság: 4,11 m
Súly: 111 kg
Alkotók: Cullen Bunn, Will Sliney, Ellie Pyle
Nem:

Tulajdonságok, jellemzők
Felsőteste egy nő testére, alsó pedig egy tengeri kígyóéra hasonlít. Szája tűhegyes fogakkal van teli, kezei pedig éles karmokban végződnek.
Emberfeletti erővel rendelkezik, azaz képes kb 45 tonnányi súlyt kinyomni (persze vízen kívül), emellett képes emberfeletti sebességgel úszni, és víz alatt is lélegezni.
Bárki képes megsebezni, a feje lecsapásával meg lehet ölni, de egyébként halhatatlan.

Történet
Ő minden szörnyek anyja.
Hihetetlenül utálja az isteneket, azokat, akiknek ereiben isteni vér folyik, és a hősöket is.
Régebben többször is összetűzésbe került Valkűrrel, akibe sikeresen bele is kóstolt.
Később csatlakozik Caroline Le Fay a Végzet Lányai csapatához. Ekkortájt támadják meg az amazonokat Új-Amazónia partjainál tengeri szörnyek kíséretében, és próbálják rávenni az amazonokat, hogy csatlakozzanak a Végzet Lányaihoz és hagyják el Hippolytát. Echidna megküzd Valkűrrel és Ren Kimurával is. Végül visszavonulnak a partról, mert az amazonok győzedelmeskednek fölöttük.
Újra összetűzésbe kerül Valkűrrel egy dél-amerikai piramis belsejében, ahol a Végzet Lányai magát a gonoszt akarják feléleszteni. Valkűr végül lezárja a portált, és az Oltalmazók győznek.
Évekkel később Namor felkeresi Echidnát, hogy csatlakozzon a Mélység Védelmezőihez, ugyanis az emberek egyre többen és többször akarnak a felszín alá merülni, és attól fél, hogy lassan meg is hódítják a tengereket. Hamarosan a Bosszúállók és a Téli Őrség is megjelenik, és megkezdődik a harc. A káoszban Namor visszahívja csapatát.
A Mélység Védelmezői, köztük Echidna is, sikeresen megvédik Muspelheim tűzcápáitól Atlantiszt.