Inkurzió

r8c0ywwuano31.jpg

A szó jelentése: behatolás, betörés, becsapódás

Az Inkurziónak keresztelt esemény a Multiverzumban egy bizonyos esemény által kiváltott történés, amely az idővonalat egy pillanatra összehúzta.
A kiváltó ok egy ismeretlen világegyetem korai halála volt, kb. 25 évvel a múltban, amikor is a 616-os Föld, a Marvel Univerzum Elsődleges Földjének Molekula Embere megölte az ismeretlen realitás Molekula Emberét. Azonban tettéért később megbűnhődött, ugyanis Dr. Doom megölte őt is.
Ez az összehúzódás a Multiverzumon pillanatok alatt végigszaladt, és jó pár univerzum vesztét, összeomlását okozta, amelyeknek középpontja mindig az adott univerzum Földje volt.
Az Inkurzió annak az időszaknak a neve, amelyben a két univerzum Földje összeütközik, majd darabokra robban egymástól. Ez a folyamat kb. 8 órán át tart.
A legelső Inkurzió 7 évvel az idegen univerzumbéli Molekula Ember meggyilkolása után történt, ám nem volt érzékelhető, mivel ez az időtartam egy rövid, harmonikus periódus, amikor is a két Föld káros hatások nélkül létezik egymás mellett.
Miután letelt a 8 óra, a Földek összeütközésével mind a bolygók, mind az univerzumuk megszűnik létezni.
Az Inkurzió bekövetkezésének felismerésével Fekete Hattyú világított rá arra, hogy valószínűleg az egyik Föld megmenthető azzal, ha a másik Föld előbb elpusztul. Így mindkét univerzum, és az egyik Föld túléli a szerencsétlenséget.
Minden alkalommal, amikor új Inkurzió történik, az univerzumok ütközésének sebessége felgyorsul, és minden elpusztult univerzummal a Multiverzum összehúzódik, mérete csökken és élettartama is lerövidül.
Az Inkurzió égbolton árulkodó jele az, hogy a behatolási pont, azaz az a pont, ahol az egyes számú Föld érintkezni fog a kettes számú Földdel, nem kék színű, hanem általában vörös.

Számos gonosz próbálja még az Inkurzió mellett is elpusztítani az univerzumot. Ilyenek a Túlontúliak, akik egyfajta multiverzális bombával, azaz a Molekula Emberek fragmentumaival akarják semmivé tenni az egész világot, és Dr. Doom is, aki később óriási hatalomhoz jut.
Mellettük viszont vannak olyan hősök és csoportok, akik a multiverzum megmentésén fáradoznak. Ahogyan az Illuminátus 616-os, 23099-es, 2319-es és 14515-s Földek változatai, a Szövetség, maga Galactus (aki önmaga valóságának bolygóját pusztította el, hogy megmentse univerzumát), a Shield, a shi'arok, a Galaktikus Tanács, az Embertelenek, a Jövő Alapítvány és még sokan mások.
Sajnos azonban az eseményt senki nem tudja megállítani, a 616-s és 1610-es Föld hősei és gonoszai kudarcot vallanak, majd a két Föld összeütközik. Azonban Dr. Doom túlélte a pusztulást, és túlontúli hatalmát felhasználva összeférceli a Csatavilágot az elpusztult bolygók darabjaiból, ahol megkezdődnek kedvenceink új kalandjai.

Az Inkurzió folyamata
1. - Ahogyan az élet is halállal fejeződik be, úgy az idővonalon az élet is a kezdeteknél, a halál pedig a végen helyezkedik el.
2 . - Ezen az idővonalon a Földek létrejötte, és vége is meg van jelölve. Ahogyan megszületett, úgy majd véget is ér, mielőtt az univerzumnak is vége lesz.
3. - Azt már tudjuk, hogy a Marvel világ egy Multiverzum, így számtalan Föld alakult ki, amely számtalan univerzumban létezik, és ezek mindegyike egyszer megszületett, majd el is pusztul.
4. - Ahogy említettük, minden elpusztul. Így képzeljük el mennyi realitás létezik, amelyeknek múltja egy azon pontban kezdődik, és egy azon pontban is végződik majd mindennek a végén.
5. - És itt lép be az Inkurzió problémája, amikor valamikor valahol egy Föld elpusztul annak univerzumával együtt hamarabb, mint ahogy kellene.
6. - Ez a pusztulás egy apró elmozdulást okoz a Multiverzum idővonalában.
7. - Ez az elmozdulás pedig két Föld összeütközését fogja eredményezni, amely a két Föld univerzumának pusztulásával is jár.
8. - Összeütköztek és elpusztították egymást, magukkal véve saját univerzumaikat is. Ezzel pedig másik elmozdulást okoznak az idővonal folyamában.
9. - Ez az újonnan történt elmozdulás pedig egy másik realitás Földjének megint másik realitásbéli Földjével történő ütközését eredményezi.
10. - Miután az Inkurzió elkezdődik, van egy rövid periódus, amikor nyugalom van. Ilyenkor a két Föld egymás mellett létezik.
11. - Aztán elkezdődik a folyamat, amely 8 órán át tart. A két Föld közeledni kezd egymáshoz.
12. - Ahogyan a 8 óra letelik, a két Föld összeütközik és elpusztul, saját univerzumaikkal együtt.
13. - Ám ha az egyik Föld elpusztul, a másik Föld és mindkét világ univerzuma túléli az Inkurziót.

1.png2.png3.png