Hala

hala_planet_from_captain_marvel_vol_7_129.jpg

Első megjelenés: Marvel Kapitány #1. - 1968. május

Megsemmisülés: A Galaxis Őrzői vol. 3. #25. - 2015. május

Alkotók: Roy Thomas, Gene Colan

Elhelyezkedés: Pama csillagrendszer, Nagy Magellán Felhő, 616-os Realitás

Történet 

A bolygó nagyobb gravitációval és magasabb nitrogénkoncentrációval bírt, mint a Föld.
Két intelligens fajnak adott otthon, a kreeknek és a növényszerű cotatiknak.

Halát legelőször egy békés faj látogatta meg, a skrullok, azért, hogy kereskedelmi partnereket keressenek maguknak.
A bolygón élő két fő faj közül a kreek és cotatik állandó versenyben voltak, hogy kettejük közül melyik az, akik érdemesek az űrutazásra. A kreek elveszítették a harcot, megpróbálták kiirtani a cotatikat, ellopták a skrullok technológiáját, és háborút is kezdtek ellenük.

A kreek erről a bolygóról indították el terjeszkedésüket, így Hala lett a központi világ, annak pedig fővárosi állama Kree-Lar, amely a világ felszínének legnagyobb részét fedik le.

A bolygót generációk óta a Legfelsőbb Intelligencia irányította.

Háború a shi'arokkal és megszállás

A kreek és shi'arok közötti háború alatt a shi'ar uralkodó, Lilandra engedélyezte a nega-bomba robbantását a Kree-űrben, amely a kree lakosság 98%-át megsemmisítette és elpusztította Hala egy részét is.
Ebben valójában a Legfelsőbb Intelligencia keze is benne volt, ugyanis ő azt akarta, hogy a megmaradt kreek legyenek fajtájuk legerősebb tagjai a népirtással.
Hala shi'ar befolyás alá került.

Megsemmisítés

A Fekete Örvény, amely képes volt felszabadítani bárki kozmikus energiáját, újra megjelent, így a kreek félelemtől vezérelve próbálták a misztikus tárgyat megsemmisíteni.
A Legfelsőbb Intelligencia Ronant küldte el az Örvény keresésére, azonban az éppen Gamoránál, Bestiánál és Angyalnál volt, akik Ronan fenyegetésére megtámadták Halát.
A Vádló Hadtest próbálta legyőzni a triót, ám azok kozmikus energiával nagy gondot okoztak a Hadtest tagjainak. Végül sikeres volt a trió ellen csata, és az Örvény újra a kreek kezében volt.
A kreek próbáltak megszabadulni az Örvénytől, ám Penge Úr és a Vágó Lordok rájuk támadtak, és űrhajójuk fegyverével elpusztították Halát.